De obligatiemarkten bevinden zich op gevaarlijk terrein en de situatie kan helemaal uit de hand lopen wanneer de rente nog verder blijft stijgen. De Bank of America Merrill Lynch Global Bond Market Index daalde in mei met 1,50% en dat was de scherpste daling sinds april 2004.

Het zijn dus niet alleen de Amerikaanse obligaties die in het defensief worden gedrongen. Mei was de vierde slechtste maand voor de afgelopen 20 jaar en heel wat analisten vrezen dat de daling van de obligatiekoersen een serieuze dreiging voor de beurzen is geworden.

De obligatiemarkten bevinden zich op gevaarlijk terrein en de situatie kan helemaal uit de hand lopen wanneer de rente nog verder blijft stijgen. De Bank of America Merrill Lynch Global Bond Market Index daalde in mei met 1,50% en dat was de scherpste daling sinds april 2004. Het zijn dus niet alleen de Amerikaanse obligaties die in het defensief worden gedrongen. Mei was de vierde slechtste maand voor de afgelopen 20 jaar en heel wat analisten vrezen dat de daling van de obligatiekoersen een serieuze dreiging voor de beurzen is geworden.