De spread tussen Portugese en Duitse obligaties is toegenomen tot het hoogste niveau in ongeveer een maand. Spanje is op 13 januari aan de beurt, met de verkoop van obligaties met een looptijd van 5 jaar.

Op dezelfde dag verkoopt obligaties met een looptijd van 5 en 25 jaar. Portugal kondigde vandaag eveneens aan volgende week langerlopende obligaties te willen verkopen.

David Schnautz, fixed-income strategist bij Commerzbank AG in Londen, merkt op dat de veiling van Europees volgende week op volle toeren gaat draaien. Het kan met andere woorden de week van de waarheid worden.

De spread tussen Portugese en Duitse obligaties is toegenomen tot het hoogste niveau in ongeveer een maand. Spanje is op 13 januari aan de beurt, met de verkoop van obligaties met een looptijd van 5 jaar. Op dezelfde dag verkoopt obligaties met een looptijd van 5 en 25 jaar. Portugal kondigde vandaag eveneens aan volgende week langerlopende obligaties te willen verkopen. David Schnautz, fixed-income strategist bij Commerzbank AG in Londen, merkt op dat de veiling van Europees volgende week op volle toeren gaat draaien. Het kan met andere woorden de week van de waarheid worden.