Dat is gebeurd door het kopen van individuele obligaties of door het kopen van deelbewijzen in obligatiefondsen. Als gevolg van deze toevloed van cash zijn de prijzen van de obligaties sterk gestegen, maar is anderzijds het rendement sterk gedaald. Dat rendement schommelt momenteel iets boven 2,50%.

De obligatiemarkt zit echter met een probleem van 900 miljard dollar als rente stijgt. De beleggers zullen dan massaal obligaties en obligatiefondsen gaan dumpen, met als gevolg grote druk op de prijs. Volgens JP Morgan Chase zijn de risico's in geval van een rentestijging groter dan toen de Amerikaanse centrale bank begon te taperen.

Dat is gebeurd door het kopen van individuele obligaties of door het kopen van deelbewijzen in obligatiefondsen. Als gevolg van deze toevloed van cash zijn de prijzen van de obligaties sterk gestegen, maar is anderzijds het rendement sterk gedaald. Dat rendement schommelt momenteel iets boven 2,50%. De obligatiemarkt zit echter met een probleem van 900 miljard dollar als rente stijgt. De beleggers zullen dan massaal obligaties en obligatiefondsen gaan dumpen, met als gevolg grote druk op de prijs. Volgens JP Morgan Chase zijn de risico's in geval van een rentestijging groter dan toen de Amerikaanse centrale bank begon te taperen.