Daarom zal de FED blijven obligaties inkopen, het programma ter inkoop van die obligaties kan zelfs nog worden uitgebreid. Maar wat de FED ook probeert, uiteindelijk zal dat toch geen resultaten opleveren. Maar alles heeft zijn grenzen, ook quantative easing.

Op een bepaald moment zal de obligatiemarkt de Amerikaanse centrale bank een halt toeroepen. Die halt zal er komen in de vorm van een stijging van de rente. Momenteel luisteren de obligatiebeleggers al niet meer naar wat de FED komt vertellen, de 10-jarige rente volgt niet langer de verklaringen die binnen de FED worden afgelegd.

Daarom zal de FED blijven obligaties inkopen, het programma ter inkoop van die obligaties kan zelfs nog worden uitgebreid. Maar wat de FED ook probeert, uiteindelijk zal dat toch geen resultaten opleveren. Maar alles heeft zijn grenzen, ook quantative easing. Op een bepaald moment zal de obligatiemarkt de Amerikaanse centrale bank een halt toeroepen. Die halt zal er komen in de vorm van een stijging van de rente. Momenteel luisteren de obligatiebeleggers al niet meer naar wat de FED komt vertellen, de 10-jarige rente volgt niet langer de verklaringen die binnen de FED worden afgelegd.