De premie tussen beide credit-default swap indexes bereikte volgens Markit Group Ltd een piek op 7 mei, met een verschil van 23 basispunten. Op dat moment bereikte de vrees voor een escalatie van de Europese begrotingscrisis zijn hoogtepunt.

Het afnemen van de spreads heeft uiteraard te maken met de resultaten van de stress tests bij de Europese banken, maar anderzijds ook met het feit dat verschillende Europese landen er succesvol in slaagden om staatsobligaties te veilen.

Scott MacDonald, Head Credit and Economic Research bij Aladdin Capital Management LLC in Stamford, Connecticut, is van mening dat een aantal risicofactoren in Europa zijn weggevallen.

MacDonald verwacht dat het verschil nog verder zal verkleinen.

De Markit iTraxx Europe Index of Swaps, die 125 bedrijven met investment-grade ratings bevat, is gisteren opnieuw gedaald. Een daling van deze index geeft aan dat het vertrouwen toeneemt.

De premie tussen beide credit-default swap indexes bereikte volgens Markit Group Ltd een piek op 7 mei, met een verschil van 23 basispunten. Op dat moment bereikte de vrees voor een escalatie van de Europese begrotingscrisis zijn hoogtepunt. Het afnemen van de spreads heeft uiteraard te maken met de resultaten van de stress tests bij de Europese banken, maar anderzijds ook met het feit dat verschillende Europese landen er succesvol in slaagden om staatsobligaties te veilen. Scott MacDonald, Head Credit and Economic Research bij Aladdin Capital Management LLC in Stamford, Connecticut, is van mening dat een aantal risicofactoren in Europa zijn weggevallen. MacDonald verwacht dat het verschil nog verder zal verkleinen. De Markit iTraxx Europe Index of Swaps, die 125 bedrijven met investment-grade ratings bevat, is gisteren opnieuw gedaald. Een daling van deze index geeft aan dat het vertrouwen toeneemt.