Volgens Gartman is het beeld duidelijk: het is tijd om de posities in obligaties af te bouwen. Toevallig of niet: hij gelooft dat het einde van de hausse op de obligatiemarkten toevallig of niet zal samenvallen met de wissel aan de macht bij de Amerikaanse centrale bank.

Ben Bernanke zal de geschiedenis ingaan als de man die de hausse op de obligatiemarkten mogelijk maakte, onder Janet Yellen zouden wel eens de zeven magere jaren kunnen aanbreken. De baissemarkt bij de obligaties kan echter veel langer duren, want de haussemarkt duurde ook 31 jaar.

Volgens Gartman is het beeld duidelijk: het is tijd om de posities in obligaties af te bouwen. Toevallig of niet: hij gelooft dat het einde van de hausse op de obligatiemarkten toevallig of niet zal samenvallen met de wissel aan de macht bij de Amerikaanse centrale bank. Ben Bernanke zal de geschiedenis ingaan als de man die de hausse op de obligatiemarkten mogelijk maakte, onder Janet Yellen zouden wel eens de zeven magere jaren kunnen aanbreken. De baissemarkt bij de obligaties kan echter veel langer duren, want de haussemarkt duurde ook 31 jaar.