De dronkenschap van de obligatiemarkt is volgens Gilbert terug te brengen tot het reddingsplan dat de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds in mei aankondigden om Griekenland van de ondergang te redden.

Sindsdien zijn de obligatiemarkten het noorden kwijt, wat zich onder andere vertaalt in een blinde vlucht richting staatsobligaties. Gilbert vraagt zich dan ook af of het aangekondigde reddingsplan daadwerkelijk dé oplossing was.

Ierland, dat de moedige beslissing nam om zware besparingsmaatregelen door te voeren, moet nu 3,80% meer rente op staatsobligaties betalen dan Duitsland. De Griekse obligatierente bevindt zich dicht bij een historisch piekniveau.

Anderzijds hebben Duitsland en de Verenigde Staten, twee landen die als veilig worden beschouwd, nooit minder moeten betalen om geld te ontlenen. Ook op de markt voor bedrijfsobligaties lijkt de logica ver zoek, maar dat is een ander verhaal.

De dronkenschap van de obligatiemarkt is volgens Gilbert terug te brengen tot het reddingsplan dat de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds in mei aankondigden om Griekenland van de ondergang te redden. Sindsdien zijn de obligatiemarkten het noorden kwijt, wat zich onder andere vertaalt in een blinde vlucht richting staatsobligaties. Gilbert vraagt zich dan ook af of het aangekondigde reddingsplan daadwerkelijk dé oplossing was. Ierland, dat de moedige beslissing nam om zware besparingsmaatregelen door te voeren, moet nu 3,80% meer rente op staatsobligaties betalen dan Duitsland. De Griekse obligatierente bevindt zich dicht bij een historisch piekniveau. Anderzijds hebben Duitsland en de Verenigde Staten, twee landen die als veilig worden beschouwd, nooit minder moeten betalen om geld te ontlenen. Ook op de markt voor bedrijfsobligaties lijkt de logica ver zoek, maar dat is een ander verhaal.