Het rendement op de 10-jarige staatsobligatie is opgelopen tot 6,80%, tegenover 6,24% tijdens een gelijkaardige veiling in september. Op de 6-jarige obligatie werd 6,15% in plaats van 4,37% betaald.

Dinsdag was het rendement op de 10-jarige Portugese staatsobligatie al gestegen tot boven 7% en dit voor de eerste keer. De beleggers vreesden blijkbaar dat de veiling uiteindelijk nog moeilijker zou verlopen dan uiteindelijk het geval was.

Het feit dat Portugal fors meer moet betalen op kortlopende staatsobligaties geeft volgens kenners aan dat de beleggers de kans hoog inchatten dat het land bankroet zal gaan.

Het rendement op de 10-jarige staatsobligatie is opgelopen tot 6,80%, tegenover 6,24% tijdens een gelijkaardige veiling in september. Op de 6-jarige obligatie werd 6,15% in plaats van 4,37% betaald. Dinsdag was het rendement op de 10-jarige Portugese staatsobligatie al gestegen tot boven 7% en dit voor de eerste keer. De beleggers vreesden blijkbaar dat de veiling uiteindelijk nog moeilijker zou verlopen dan uiteindelijk het geval was. Het feit dat Portugal fors meer moet betalen op kortlopende staatsobligaties geeft volgens kenners aan dat de beleggers de kans hoog inchatten dat het land bankroet zal gaan.