Dinsdag konden de stimulerings- en belastingmaatregelen de aandeelhouders wel bekoren, maar de obligatiehouders eisten wel een hogere Amerikaanse rente.

De 10-jaarsrente liep op tot een nog altijd laag niveau van 3,2%, maar toen de Fed in november extra kwantitatieve verruiming aankondigde lag de rente op slechts 2,5%.

De oplopende rente is volgens Theodoor Gilissen Bankiers echter vooral een gevolg van verbeterende economische

omstandigheden dan van zorgen om het begrotingstekort.

Weliswaar blijft het Amerikaanse begrotingstekort hoog, maar dit beperkt de Amerikaanse overheid nauwelijks bij de uitgifte van leningen.

Dit jaar haalde de staat vrij gemakkelijk $ 2.116 miljard op. Genoemde maatregelen zullen economisch volgens Theodoor Gilissen Bankiers meer effect hebben dan de kwantitatieve verruiming.

Dinsdag konden de stimulerings- en belastingmaatregelen de aandeelhouders wel bekoren, maar de obligatiehouders eisten wel een hogere Amerikaanse rente. De 10-jaarsrente liep op tot een nog altijd laag niveau van 3,2%, maar toen de Fed in november extra kwantitatieve verruiming aankondigde lag de rente op slechts 2,5%. De oplopende rente is volgens Theodoor Gilissen Bankiers echter vooral een gevolg van verbeterende economische omstandigheden dan van zorgen om het begrotingstekort. Weliswaar blijft het Amerikaanse begrotingstekort hoog, maar dit beperkt de Amerikaanse overheid nauwelijks bij de uitgifte van leningen. Dit jaar haalde de staat vrij gemakkelijk $ 2.116 miljard op. Genoemde maatregelen zullen economisch volgens Theodoor Gilissen Bankiers meer effect hebben dan de kwantitatieve verruiming.