Obligatiebeleggers zien volgens professor Stefan Duchateau weer het doemscenario van 1994 opduiken en zien het renteniveau opveren, met een onmiddellijke mechanische repercussie op de koersen van de sterk gestegen koersen van vastrentende beleggingen.

Of dit allemaal zo'n vaart zal lopen, valt echter te betwijfelen maar met recente rentestijging van 40 tot 50 basispunten is de lange termijnrente zowel in Duitsland als de VS terug beland op de niveau van februari 2013. Op zich nog geen ramp, maar dit is wel van aard om ook de flight-to-quality premie in Europa licht te laten toenemen.

Obligatiebeleggers zien volgens professor Stefan Duchateau weer het doemscenario van 1994 opduiken en zien het renteniveau opveren, met een onmiddellijke mechanische repercussie op de koersen van de sterk gestegen koersen van vastrentende beleggingen. Of dit allemaal zo'n vaart zal lopen, valt echter te betwijfelen maar met recente rentestijging van 40 tot 50 basispunten is de lange termijnrente zowel in Duitsland als de VS terug beland op de niveau van februari 2013. Op zich nog geen ramp, maar dit is wel van aard om ook de flight-to-quality premie in Europa licht te laten toenemen.