Obligatiebeleggers moeten stilaan erg voorzichtig worden, want de afbouw van Quantative Easing brengt mee dat ook een stijging van de rente stilaan dichterbij komt. Daardoor kan er op de obligatiemarkt een grote correctie plaatsvinden, met een oplopende rente en een prijsval bij de obligatiekoersen.

Peter Boockvar, chief market strategist bij de Lindsey Group, spreekt van het 'begin van het einde van QE'. De schade op de obligatiemarkt kan oplopen naarmate de FED sneller of minder snel zal taperen. Boockvar adviseert in ieder geval iedereen om de posities in obligaties gedeeltelijk af te bouwen.

Obligatiebeleggers moeten stilaan erg voorzichtig worden, want de afbouw van Quantative Easing brengt mee dat ook een stijging van de rente stilaan dichterbij komt. Daardoor kan er op de obligatiemarkt een grote correctie plaatsvinden, met een oplopende rente en een prijsval bij de obligatiekoersen. Peter Boockvar, chief market strategist bij de Lindsey Group, spreekt van het 'begin van het einde van QE'. De schade op de obligatiemarkt kan oplopen naarmate de FED sneller of minder snel zal taperen. Boockvar adviseert in ieder geval iedereen om de posities in obligaties gedeeltelijk af te bouwen.