In het ergste geval zou de rente helemaal kunnen ontsporen, bijvoorbeeld met een stijging richting 4%. Obligatiebeleggers hebben dus alle redenen om koude rillingen te krijgen, want in dat geval zouden de obligatiekoersen over een breed front kelderen.

Maar Tony Crecenzi, Pimco executive vice president, gelooft nooit dat het zo'n vaart zal lopen. Hij ziet namelijk drie redenen waarom de obligatiekoersen niet zullen dalen wel stijgen. De economische fundamentals rechtvaardigen namelijk geen rentestijging, de inflatie doet dat evenmin en tenslotte hebben de beleggers de FED volledig verkeerd begrepen.

In het ergste geval zou de rente helemaal kunnen ontsporen, bijvoorbeeld met een stijging richting 4%. Obligatiebeleggers hebben dus alle redenen om koude rillingen te krijgen, want in dat geval zouden de obligatiekoersen over een breed front kelderen. Maar Tony Crecenzi, Pimco executive vice president, gelooft nooit dat het zo'n vaart zal lopen. Hij ziet namelijk drie redenen waarom de obligatiekoersen niet zullen dalen wel stijgen. De economische fundamentals rechtvaardigen namelijk geen rentestijging, de inflatie doet dat evenmin en tenslotte hebben de beleggers de FED volledig verkeerd begrepen.