Vorige week kocht de ECB voor 2,667 miljard euro aan staatsobligaties, tegenover 1,965 miljard euro de week voordien. Het bedrag was het hoogste voor de afgelopen 23 weken.

De obligatieaankopen van de ECB moeten niettemin gerelativeerd worden, zo stelt Cyril Regnat van Natixis. De bedragen zijn nog steeds relatief klein in vergelijking met het begin van dit jaar.

Martin van Vliet, econoom bij ING Bank in Amsterdam, is van mening dat de bedragen aan obligatie-aankopen begin volgend jaar sterk gaan terugvallen wanneer de marktomstandigheden opnieuw normaliseren.

Vorige week kocht de ECB voor 2,667 miljard euro aan staatsobligaties, tegenover 1,965 miljard euro de week voordien. Het bedrag was het hoogste voor de afgelopen 23 weken. De obligatieaankopen van de ECB moeten niettemin gerelativeerd worden, zo stelt Cyril Regnat van Natixis. De bedragen zijn nog steeds relatief klein in vergelijking met het begin van dit jaar. Martin van Vliet, econoom bij ING Bank in Amsterdam, is van mening dat de bedragen aan obligatie-aankopen begin volgend jaar sterk gaan terugvallen wanneer de marktomstandigheden opnieuw normaliseren.