De Europese Centrale Bank kocht in de 13de week van het programma maar voor 9 miljoen euro aan obligaties. Het programma werd aangekondigd in het weekend van 10 mei, toen een reddingsplan voor Griekenland werd goedgekeurd.

Enkele dagen voordien had voorzitter Trichet van de Europese Centrale Bank nog gesteld dat het niet nodig was om obligaties in te kopen. Hij werd echter gedwongen om die woorden snel in te slikken.

Vorige week verklaarde Trichet dat de geldmarkt weliswaar een beetje beter functioneert, maar dat de situatie nog altijd niet genormaliseerd is. De ECB moet dus een oogje in het zeil houden.

De Europese Centrale Bank kocht in de 13de week van het programma maar voor 9 miljoen euro aan obligaties. Het programma werd aangekondigd in het weekend van 10 mei, toen een reddingsplan voor Griekenland werd goedgekeurd. Enkele dagen voordien had voorzitter Trichet van de Europese Centrale Bank nog gesteld dat het niet nodig was om obligaties in te kopen. Hij werd echter gedwongen om die woorden snel in te slikken. Vorige week verklaarde Trichet dat de geldmarkt weliswaar een beetje beter functioneert, maar dat de situatie nog altijd niet genormaliseerd is. De ECB moet dus een oogje in het zeil houden.