Laurence Kotlikoff, economieprofessor aan Boston University, is van mening dat Obama snel moet gaan vertellen hoe hij denkt de kosten verbonden aan de gezondheidszorg te verlagen.

Er is een panel dat de uitgaven van Medicare controleert, maar dat panel beschikt eigenlijk niet over een geloofwaardig mechanisme om die controle naar wens uit te voeren.

Obamacare zal volgens Kotlikoff de schatkist veel meer gaan kosten dan verwacht, tenzij er nu maatregelen worden getroffen om de uitgaven onder controle te houden.

Kotlikoff schreef daar meer over in zijn boek The Healthcare Fix.

Hij stelt voor om de federale uitgaven voor Medicare Part C te beperken tot 10% van het BBP, wat ongeveer overeenstemt met wat de overheid er nu aan uitgeeft.

Laurence Kotlikoff, economieprofessor aan Boston University, is van mening dat Obama snel moet gaan vertellen hoe hij denkt de kosten verbonden aan de gezondheidszorg te verlagen. Er is een panel dat de uitgaven van Medicare controleert, maar dat panel beschikt eigenlijk niet over een geloofwaardig mechanisme om die controle naar wens uit te voeren. Obamacare zal volgens Kotlikoff de schatkist veel meer gaan kosten dan verwacht, tenzij er nu maatregelen worden getroffen om de uitgaven onder controle te houden. Kotlikoff schreef daar meer over in zijn boek The Healthcare Fix. Hij stelt voor om de federale uitgaven voor Medicare Part C te beperken tot 10% van het BBP, wat ongeveer overeenstemt met wat de overheid er nu aan uitgeeft.