Obamacare staat een overeenkomst in de VS in de weg, aldus het analistenteam van de bank. Volgens Bank of America kan de shutdown of twee weken duren of in gewijzigde vorm terugkomen. Dat betekent dat de shutdown en het schuldenplafond elkaar kunnen ontmoeten.

Bank of America heeft alvast de economische vooruitzichten naar beneden aangepast. Voor het vierde kwartaal wordt in de Verenigde Staten nog een groei van het BBP met 2% in plaats van met 2,50% verwacht. De kans dat Obamacare zal worden teruggeschroefd, is echter zo goed als nihil. De FED heeft echter nu wel een reden gevonden om het taperen uit te stellen.

Obamacare staat een overeenkomst in de VS in de weg, aldus het analistenteam van de bank. Volgens Bank of America kan de shutdown of twee weken duren of in gewijzigde vorm terugkomen. Dat betekent dat de shutdown en het schuldenplafond elkaar kunnen ontmoeten. Bank of America heeft alvast de economische vooruitzichten naar beneden aangepast. Voor het vierde kwartaal wordt in de Verenigde Staten nog een groei van het BBP met 2% in plaats van met 2,50% verwacht. De kans dat Obamacare zal worden teruggeschroefd, is echter zo goed als nihil. De FED heeft echter nu wel een reden gevonden om het taperen uit te stellen.