Maar er is meer onheil op komst. Obamacare kan het lot van de Amerikaanse middenklasse definitief bezegelen, in die zin dat steeds meer Amerikanen zonder ziekteverzekering dreigen te vallen wegens veel te hoge premies. Dat was natuurlijk de bedoeling van Obamacare niet, wel integendeel.

Die werkende Amerikanen zonder ziekteverzekering vervoegen het leger van de werklozen. Dat leger is sinds 2000 al met 27 miljoen eenheden toegenomen. Daarnaast is het gemiddeld gezinsinkomen al vijf jaar op rij gedaald, waarbij het aantal armen door het dak is gevlogen. Als klap op de vuurpijl dreigen er als gevolg van Obamacare nog duizenden jobs te verdwijnen.

Maar er is meer onheil op komst. Obamacare kan het lot van de Amerikaanse middenklasse definitief bezegelen, in die zin dat steeds meer Amerikanen zonder ziekteverzekering dreigen te vallen wegens veel te hoge premies. Dat was natuurlijk de bedoeling van Obamacare niet, wel integendeel. Die werkende Amerikanen zonder ziekteverzekering vervoegen het leger van de werklozen. Dat leger is sinds 2000 al met 27 miljoen eenheden toegenomen. Daarnaast is het gemiddeld gezinsinkomen al vijf jaar op rij gedaald, waarbij het aantal armen door het dak is gevlogen. Als klap op de vuurpijl dreigen er als gevolg van Obamacare nog duizenden jobs te verdwijnen.