Het schuldplafond, dat mede bepaalt of de centrale overheid aan de financiële verplichtingen kan blijven voldoen en kan blijven lenen, wordt naar verwachting half mei bereikt.

Indien geen overeenstemming wordt bereikt betekent dat dat de Amerikaanse regering geen uitgaven meer zou kunnen doen en niet meer kan lenen.

Vorige week werden daarom bezuinigingen aangekondigd van $ 40 mrd voor het lopende boekjaar en werden verdere voorstellen in het vooruitzicht gesteld.

Bovendien wezen zowel het IMF als Bernanke de regering op de noodzaak om te bezuinigen.

Het schuldplafond, dat mede bepaalt of de centrale overheid aan de financiële verplichtingen kan blijven voldoen en kan blijven lenen, wordt naar verwachting half mei bereikt. Indien geen overeenstemming wordt bereikt betekent dat dat de Amerikaanse regering geen uitgaven meer zou kunnen doen en niet meer kan lenen. Vorige week werden daarom bezuinigingen aangekondigd van $ 40 mrd voor het lopende boekjaar en werden verdere voorstellen in het vooruitzicht gesteld. Bovendien wezen zowel het IMF als Bernanke de regering op de noodzaak om te bezuinigen.