Obama moeit zich echter ten onrechte met verwerkende industrie, zo menen veel economen. Die is voor de Verenigde Staten namelijk steeds minder belangrijk. Het heeft dan ook weinig zin om de sector massaal te ondersteunen zoals in de afgelopen maanden is gebeurd.

Manufacturing is nog goed voor 11% van het Amerikaans BBP, tegenover een marktaandeel van 28% in 1950. De meeste economen maken zich echter weinig zorgen over die daling.

Het economisch belang van de landbouwsector in de VS is over de afgelopen 60 jaar gedaald van 7% van het BBP tot nog 1% en daar heeft niemand veel schade van ondervonden. De Amerikaanse economie heeft in de afgelopen maanden een facelift gekregen en zal daarmee moeten leren leven.

Obama moeit zich echter ten onrechte met verwerkende industrie, zo menen veel economen. Die is voor de Verenigde Staten namelijk steeds minder belangrijk. Het heeft dan ook weinig zin om de sector massaal te ondersteunen zoals in de afgelopen maanden is gebeurd. Manufacturing is nog goed voor 11% van het Amerikaans BBP, tegenover een marktaandeel van 28% in 1950. De meeste economen maken zich echter weinig zorgen over die daling. Het economisch belang van de landbouwsector in de VS is over de afgelopen 60 jaar gedaald van 7% van het BBP tot nog 1% en daar heeft niemand veel schade van ondervonden. De Amerikaanse economie heeft in de afgelopen maanden een facelift gekregen en zal daarmee moeten leren leven.