Indien president Obama en de Republikeinse politici het niet eens raakten over de aanpak van de Amerikaanse schuldenberg dan gingen een reeks automatische belastingsverhogingen en besparingen van start die hoogstwaarschijnlijk zouden zorgen voor een nieuwe economische recessie in de V.S.

In extremis werd voor het luik van de belastingen een voorlopig en gedeeltelijk akkoord bereikt en door de Senaat en het Huis van Afgevaardigden aangenomen.

Gezinnen met een inkomen boven $450.000 zullen meer inkomstenbelasting gaan betalen, een toegeving door Obama die oorspronkelijk de lat wou leggen op een inkomen van $250,000.

Ook werd besloten om de verlaging van de loonbelasting voor de gemiddelde en lage inkomens (de 'payroll tax') te laten aflopen.

Wat betreft de meerjarige bezuinigingsplannen heeft Obama twee maanden uitstel gekocht tot 1 maart.

Als er tegen die datum geen nieuw compromis wordt gevonden dan treden automatische besparingen in actie ter waarde van $110 miljard die opnieuw dreigen te wegen op de economische groei.

Indien president Obama en de Republikeinse politici het niet eens raakten over de aanpak van de Amerikaanse schuldenberg dan gingen een reeks automatische belastingsverhogingen en besparingen van start die hoogstwaarschijnlijk zouden zorgen voor een nieuwe economische recessie in de V.S. In extremis werd voor het luik van de belastingen een voorlopig en gedeeltelijk akkoord bereikt en door de Senaat en het Huis van Afgevaardigden aangenomen. Gezinnen met een inkomen boven $450.000 zullen meer inkomstenbelasting gaan betalen, een toegeving door Obama die oorspronkelijk de lat wou leggen op een inkomen van $250,000. Ook werd besloten om de verlaging van de loonbelasting voor de gemiddelde en lage inkomens (de 'payroll tax') te laten aflopen. Wat betreft de meerjarige bezuinigingsplannen heeft Obama twee maanden uitstel gekocht tot 1 maart. Als er tegen die datum geen nieuw compromis wordt gevonden dan treden automatische besparingen in actie ter waarde van $110 miljard die opnieuw dreigen te wegen op de economische groei.