President Barack Obama kan de gedwongen verkopen van huizen echter niet stoppen, ondanks een speciaal programma dat in het leven werd geroepen om huizenbezitters te ondersteunen.

Meer dan de helft van de huizenbezitters die met foreclosure werden bedreigd, hebben inmiddels het programma noodgedwongen verlaten omdat ze niet aan de voorwaarden voldeden. Daardoor zwelt de kritiek op het programma alsmaar aan.

Anthony Sanders, professor financiën aan de George Mason University, is van mening dat het beter is om de pijn volledig uit te zitten. Huiseigenaren die hun woonkrediet niet meer kunnen betalen, moeten maar uitgezet worden. Tot dusver zijn er zo al 2,50 miljoen huizen verloren gegaan.

President Barack Obama kan de gedwongen verkopen van huizen echter niet stoppen, ondanks een speciaal programma dat in het leven werd geroepen om huizenbezitters te ondersteunen. Meer dan de helft van de huizenbezitters die met foreclosure werden bedreigd, hebben inmiddels het programma noodgedwongen verlaten omdat ze niet aan de voorwaarden voldeden. Daardoor zwelt de kritiek op het programma alsmaar aan. Anthony Sanders, professor financiën aan de George Mason University, is van mening dat het beter is om de pijn volledig uit te zitten. Huiseigenaren die hun woonkrediet niet meer kunnen betalen, moeten maar uitgezet worden. Tot dusver zijn er zo al 2,50 miljoen huizen verloren gegaan.