Die dreigt namelijk deze sterjournalist de gevangenis in te draaien wanneer hij één van zijn bronnen niet prijsgeeft. Koppig als hij is, weigert Risen dat te doen. Hij is bereid om de gevangenis in te gaan als de verdediger van het First Amendment van de Amerikaanse grondwet.

Obama is de grootste vijand van de persvrijheid in deze generatie, aldus Risen. Hij wil dat in de pers alleen datgene verschijnt wat in zijn kraam past. Voor kritische geluiden is geen plaats meer, ook op de economisch vlak wil de president en zijn regering de pers naar zijn hand zetten.

Die dreigt namelijk deze sterjournalist de gevangenis in te draaien wanneer hij één van zijn bronnen niet prijsgeeft. Koppig als hij is, weigert Risen dat te doen. Hij is bereid om de gevangenis in te gaan als de verdediger van het First Amendment van de Amerikaanse grondwet. Obama is de grootste vijand van de persvrijheid in deze generatie, aldus Risen. Hij wil dat in de pers alleen datgene verschijnt wat in zijn kraam past. Voor kritische geluiden is geen plaats meer, ook op de economisch vlak wil de president en zijn regering de pers naar zijn hand zetten.