Obama is mogelijk herverkozen dankzij de manipulatie van de werkloosheidscijfers, zo blijkt nu. Op 5 oktober 2012 werden de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand voordien bekendgemaakt en die waren verrassend goed. De werkloosheid bleek te zijn gedaald van 8,10% naar 7,80%.

Dat nieuws werd goed onthaald en heeft ongetwijfeld er toe bijgedragen dat Obama voor een tweede ambtstermijn werd herverkozen. Jack Welch, de vroegere CEO van General Electric, sprak toen al van ongeloofwaardige cijfers. Vraag is nu in hoeverre de werkloosheidscijfers die elke maand worden bekendgemaakt eveneens gemanipuleerd werden.

Obama is mogelijk herverkozen dankzij de manipulatie van de werkloosheidscijfers, zo blijkt nu. Op 5 oktober 2012 werden de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand voordien bekendgemaakt en die waren verrassend goed. De werkloosheid bleek te zijn gedaald van 8,10% naar 7,80%. Dat nieuws werd goed onthaald en heeft ongetwijfeld er toe bijgedragen dat Obama voor een tweede ambtstermijn werd herverkozen. Jack Welch, de vroegere CEO van General Electric, sprak toen al van ongeloofwaardige cijfers. Vraag is nu in hoeverre de werkloosheidscijfers die elke maand worden bekendgemaakt eveneens gemanipuleerd werden.