President Obma gaf aan goede hoop te hebben dat er een oplossing voor de fiscale klip kan worden gevonden. Daarmee zou een worst-case scenario vermeden kunnen worden.

Charles Plosser waarschuwt dat FED met vuur speelt

De Amerikaans centrale bank heeft haar inspanningen opgedreven om via de aankopen van obligaties de rente op lange termijn naar omlaag te duwen.

De bedoeling is uiteraard om de economie te stimuleren. Vraag is echter of deze strategie wel risicovrij is.

Charles Plosser, president van de Philadelphia Federal Reserve Bank, heeft al meermaals gewaarschuwd voor de gevaren verbonden aan de FED-strategie.

De FED kondigde aan elke maand voor een bedrag van 40 miljard dollar aan mortgage-back securities terug te kopen tot de werkloosheidsgraad voldoende is afgenomen.

Plosser gelooft echter dat aan deze maatregelen op lange termijn grote gevaren zijn verbonden. Eén van de gevaren is dat de beleggers zullen denken dat de Amerikaanse centrale bank altijd zal klaar staan om in de bres te springen, waardoor er grote zeepbellen kunnen ontstaan.

President Obma gaf aan goede hoop te hebben dat er een oplossing voor de fiscale klip kan worden gevonden. Daarmee zou een worst-case scenario vermeden kunnen worden.Charles Plosser waarschuwt dat FED met vuur speelt De Amerikaans centrale bank heeft haar inspanningen opgedreven om via de aankopen van obligaties de rente op lange termijn naar omlaag te duwen. De bedoeling is uiteraard om de economie te stimuleren. Vraag is echter of deze strategie wel risicovrij is. Charles Plosser, president van de Philadelphia Federal Reserve Bank, heeft al meermaals gewaarschuwd voor de gevaren verbonden aan de FED-strategie. De FED kondigde aan elke maand voor een bedrag van 40 miljard dollar aan mortgage-back securities terug te kopen tot de werkloosheidsgraad voldoende is afgenomen. Plosser gelooft echter dat aan deze maatregelen op lange termijn grote gevaren zijn verbonden. Eén van de gevaren is dat de beleggers zullen denken dat de Amerikaanse centrale bank altijd zal klaar staan om in de bres te springen, waardoor er grote zeepbellen kunnen ontstaan.