Hitler annexeerde eerst Sudetenland, daarna gans Tsjechoslovakije en vervolgens een groot deel van Polen. De rest van het verhaal is bekend: een wereldoorlog bleek onvermijdelijk. Winston Churchill verweet Chamberlain dat hij bij het maken van de keuze tussen oorlog of zwaar gezichtsverlies voor het laatste had gekozen.

De Britten leden dus zwaar gezichtsverlies in een poging om een oorlog te vermijden, maar kregen uiteindelijk toch nog een oorlog op hun bord. Hetzelfde dreigt nu te gebeuren. De Amerikaanse president Obama en de rest van de wereld moeten kiezen: oorlog of zwaar gezichtsverlies. Benieuwd welke keuze zal worden gemaakt.

Hitler annexeerde eerst Sudetenland, daarna gans Tsjechoslovakije en vervolgens een groot deel van Polen. De rest van het verhaal is bekend: een wereldoorlog bleek onvermijdelijk. Winston Churchill verweet Chamberlain dat hij bij het maken van de keuze tussen oorlog of zwaar gezichtsverlies voor het laatste had gekozen. De Britten leden dus zwaar gezichtsverlies in een poging om een oorlog te vermijden, maar kregen uiteindelijk toch nog een oorlog op hun bord. Hetzelfde dreigt nu te gebeuren. De Amerikaanse president Obama en de rest van de wereld moeten kiezen: oorlog of zwaar gezichtsverlies. Benieuwd welke keuze zal worden gemaakt.