David Malpass, president van Encima Global, is van mening dat de Obama administratie een dodelijke vergissing wat het schrappen van de belastingverlagingen betreft.

Die belastingverlagingen werden destijds door de regering Bush aangekondigd. Vanwege het oplopend tekort op de begroting zou de maatregel op het einde van het jaar worden geschrapt.

Encima Global, een economisch research en consulting bureau, verwacht dat het afschaffen van de belastingmaatregel een negatief economisch effect gaat hebben, ook al heeft ze alleen betrekking op de grootverdieners. De VS-economie zou volgens Malpass zelfs opnieuw in een recessie kunnen belanden.

David Malpass, president van Encima Global, is van mening dat de Obama administratie een dodelijke vergissing wat het schrappen van de belastingverlagingen betreft. Die belastingverlagingen werden destijds door de regering Bush aangekondigd. Vanwege het oplopend tekort op de begroting zou de maatregel op het einde van het jaar worden geschrapt. Encima Global, een economisch research en consulting bureau, verwacht dat het afschaffen van de belastingmaatregel een negatief economisch effect gaat hebben, ook al heeft ze alleen betrekking op de grootverdieners. De VS-economie zou volgens Malpass zelfs opnieuw in een recessie kunnen belanden.