Zowel Spanje als Italië hebben volgens Theodoor Gilissen Bankiers vorige week donderdag opnieuw geld opgehaald. Italië plaatste Eur 3,5 mrd van een nieuwe 3-jaars lening met een rente van 2,5%.

Ondanks de nieuwe politieke onrust veroorzaakt door oud premier Berlusconi is de rente 0,14% lager dan bij de vorige uitgifte van 3-jaars papier in november.

Spanje haalde Eur 2 mrd op met leningen van verschillende looptijden. Ook hiervan was een deel 3-jaars papier. De vraag naar dit papier was 4 keer meer dan het aanbod. De rente van 3,36% was lager dan bij de vorige uitgifte op 5 december (3,39%).

Zowel Spanje als Italië hebben volgens Theodoor Gilissen Bankiers vorige week donderdag opnieuw geld opgehaald. Italië plaatste Eur 3,5 mrd van een nieuwe 3-jaars lening met een rente van 2,5%. Ondanks de nieuwe politieke onrust veroorzaakt door oud premier Berlusconi is de rente 0,14% lager dan bij de vorige uitgifte van 3-jaars papier in november. Spanje haalde Eur 2 mrd op met leningen van verschillende looptijden. Ook hiervan was een deel 3-jaars papier. De vraag naar dit papier was 4 keer meer dan het aanbod. De rente van 3,36% was lager dan bij de vorige uitgifte op 5 december (3,39%).