"Deze veranderingen aan onze structuur zullen onze kostenbasis verminderen en zullen van het bedrijf een efficiënte, flexibele en prestatie gedreven organisatie maken voor een duurzame lange termijn toekomst. Deze nieuwe organisatorische structuur geeft de noden van onze business weer en zal het bedrijf toelaten om sneller en meer beslist te reageren op veranderende omstandigheden" zei de heer Junck.

De organisatorische veranderingen omvatten een vermindering van het aantal senior managementleden van negen naar vijf. Het nieuwe management team zal bestaan uit:

Heinz Eigner (Chief Financial Officer) zal het financiële beheer van het bedrijf voortzetten en zal verantwoordelijk blijven voor de informatiesystemen.
Greg McMillan (Chief Operating Officer) zal zijn huidige verantwoordelijkheden voor operations en group procurement voortzetten, en bijkomend de verantwoordelijkheid voor business improvement, technology en capital management opnemen.
Erling Sorensen (Chief Commercial Officer) zal verder verantwoordelijk blijven voor sales, marketing, raw material sourcing, metal price risk management en supply chain, terwijl hij ook de verantwoordelijkheid voor M&A strategie zal opnemen.
Russell Murphy (Director, Human Resources, Safety, Health and Environment) zal verder verantwoordelijk blijven voor Nyrstar's human resources en veiligheidsfuncties, terwijl hij ook de verantwoordelijkheid zal opnemen voor aangelegenheden inzake milieu.
Michael Morley (Director, Legal and External Affaires) zal verder verantwoordelijk blijven voor de juridische aangelegenheden en secretariaat, terwijl hij ook de verantwoordelijkheid zal opnemen voor de relaties met investeerders, interne en externe communicatie en de implementatie van M&A opportuniteiten.

"Deze veranderingen aan onze structuur zullen onze kostenbasis verminderen en zullen van het bedrijf een efficiënte, flexibele en prestatie gedreven organisatie maken voor een duurzame lange termijn toekomst. Deze nieuwe organisatorische structuur geeft de noden van onze business weer en zal het bedrijf toelaten om sneller en meer beslist te reageren op veranderende omstandigheden" zei de heer Junck.De organisatorische veranderingen omvatten een vermindering van het aantal senior managementleden van negen naar vijf. Het nieuwe management team zal bestaan uit:Heinz Eigner (Chief Financial Officer) zal het financiële beheer van het bedrijf voortzetten en zal verantwoordelijk blijven voor de informatiesystemen. Greg McMillan (Chief Operating Officer) zal zijn huidige verantwoordelijkheden voor operations en group procurement voortzetten, en bijkomend de verantwoordelijkheid voor business improvement, technology en capital management opnemen. Erling Sorensen (Chief Commercial Officer) zal verder verantwoordelijk blijven voor sales, marketing, raw material sourcing, metal price risk management en supply chain, terwijl hij ook de verantwoordelijkheid voor M&A strategie zal opnemen. Russell Murphy (Director, Human Resources, Safety, Health and Environment) zal verder verantwoordelijk blijven voor Nyrstar's human resources en veiligheidsfuncties, terwijl hij ook de verantwoordelijkheid zal opnemen voor aangelegenheden inzake milieu. Michael Morley (Director, Legal and External Affaires) zal verder verantwoordelijk blijven voor de juridische aangelegenheden en secretariaat, terwijl hij ook de verantwoordelijkheid zal opnemen voor de relaties met investeerders, interne en externe communicatie en de implementatie van M&A opportuniteiten.