Een van de belangrijkste resultaten van de strategische analyse is dat Nyrstar plant om zijn vooraanstaande wereldwijde smeltactiviteiten van multimetalen selectief aan te vullen met mijnbouwactiviteiten.

Nyrstar zal zich richten op de grondstoffen die zijn huidige activa ondersteunen en waarvoor het bedrijf expertise en bewezen capaciteiten aan de dag kan leggen.

De recente acquisitie van het mijncomplex Mid Tennessee Zinc in Tennessee, Verenigde Staten, is een voorbeeld van deze strategische richting.

Roland Junck, Chief Executive Officer van Nyrstar, reageerde als volgt op de resultaten van de strategische analyse:

"Behalve onze algemeen bekende focus op de optimalisatie van kosten en activa, is het onze strategie om meerwaarde te creëren met initiatieven die onze huidige positie verbeteren en verbreden. Tegelijk moeten we geld ter beschikking blijven hebben om selectief groeikansen te benutten, onder meer in de mijnbouw. Het doel is dat onze smelt- en mijnbouwactiviteiten beide een waardevol aandeel gaan uitmaken van onze inkomsten. Nystrar streeft ernaar om de partner bij uitstek te worden op het vlak van essentiële grondstoffen die nodig zijn om een veranderende wereld vorm te geven."

Junck vulde aan: "We blijven geloven in de voordelen van consolidatie in onze sector en zullen kansen onderzoeken als en wanneer ze zich voordoen, en wanneer ze een meerwaarde betekenen voor onze aandeelhouders."

Een van de belangrijkste resultaten van de strategische analyse is dat Nyrstar plant om zijn vooraanstaande wereldwijde smeltactiviteiten van multimetalen selectief aan te vullen met mijnbouwactiviteiten. Nyrstar zal zich richten op de grondstoffen die zijn huidige activa ondersteunen en waarvoor het bedrijf expertise en bewezen capaciteiten aan de dag kan leggen.De recente acquisitie van het mijncomplex Mid Tennessee Zinc in Tennessee, Verenigde Staten, is een voorbeeld van deze strategische richting.Roland Junck, Chief Executive Officer van Nyrstar, reageerde als volgt op de resultaten van de strategische analyse: "Behalve onze algemeen bekende focus op de optimalisatie van kosten en activa, is het onze strategie om meerwaarde te creëren met initiatieven die onze huidige positie verbeteren en verbreden. Tegelijk moeten we geld ter beschikking blijven hebben om selectief groeikansen te benutten, onder meer in de mijnbouw. Het doel is dat onze smelt- en mijnbouwactiviteiten beide een waardevol aandeel gaan uitmaken van onze inkomsten. Nystrar streeft ernaar om de partner bij uitstek te worden op het vlak van essentiële grondstoffen die nodig zijn om een veranderende wereld vorm te geven."Junck vulde aan: "We blijven geloven in de voordelen van consolidatie in onze sector en zullen kansen onderzoeken als en wanneer ze zich voordoen, en wanneer ze een meerwaarde betekenen voor onze aandeelhouders."