De Coricancha-mijn is een mijn met meerdere metalen. Ze kent meer dan 60 jaar gebruiksgeschiedenis en omvat momenteel een ertsverwerkende faciliteit die 600 ton per dag aankan, ondergrondse mijnen, reserves en bronnen met goud, zilver, zink, lood en koper.

De mijn bevindt zich ongeveer 90 kilometer ten oosten van Lima, Peru vlakbij een aantal andere belangrijke mijn- en ontginningsactiviteiten.

De activiteit van de mijn werd opgeschort in mei 2008. Sinds de overname van de mijn in november 2009 heeft de Vennootschap de mijn en de fabriek opnieuw bedrijfsklaar gemaakt.

Ook de nieuwe faciliteit voor afvalgesteente nadert de voltooiing. Naar verwachting zal de activiteit hervat worden met een aanvankelijke productie van ongeveer 20.000 troy ounce aan goud per jaar, 1 miljoen troy ounce zilver, 5.000 ton zink in concentraat en 3.000 ton lood in concentraat tegen het einde van 2010.

De ontginning in de mijn is altijd beperkt gebleven en er werd geen gebruik gemaakt van moderne technieken (diamantboren, geochemische en/of geofysische ontginning).

Het bedrijf werkt momenteel aan een gedetailleerd ontginningsprogramma dat naar verwachting de voorraad grondstoffen zal vergroten en de uitbreiding van de omvang en schaal van de activiteiten zal mogelijk maken.

De Coricancha-mijn is een mijn met meerdere metalen. Ze kent meer dan 60 jaar gebruiksgeschiedenis en omvat momenteel een ertsverwerkende faciliteit die 600 ton per dag aankan, ondergrondse mijnen, reserves en bronnen met goud, zilver, zink, lood en koper. De mijn bevindt zich ongeveer 90 kilometer ten oosten van Lima, Peru vlakbij een aantal andere belangrijke mijn- en ontginningsactiviteiten. De activiteit van de mijn werd opgeschort in mei 2008. Sinds de overname van de mijn in november 2009 heeft de Vennootschap de mijn en de fabriek opnieuw bedrijfsklaar gemaakt. Ook de nieuwe faciliteit voor afvalgesteente nadert de voltooiing. Naar verwachting zal de activiteit hervat worden met een aanvankelijke productie van ongeveer 20.000 troy ounce aan goud per jaar, 1 miljoen troy ounce zilver, 5.000 ton zink in concentraat en 3.000 ton lood in concentraat tegen het einde van 2010. De ontginning in de mijn is altijd beperkt gebleven en er werd geen gebruik gemaakt van moderne technieken (diamantboren, geochemische en/of geofysische ontginning). Het bedrijf werkt momenteel aan een gedetailleerd ontginningsprogramma dat naar verwachting de voorraad grondstoffen zal vergroten en de uitbreiding van de omvang en schaal van de activiteiten zal mogelijk maken.