De productievermindering wordt van kracht begin januari en zal naar verwachting zes maanden duren. De productie in Clarksville wordt zo met ongeveer 25.000 ton zink verminderd.

Deze maatregel bij Clarksville volgt op de beslissing van Nyrstar om de productie in de vestiging in Balen tijdelijk op te schorten en de productie in Budel met 28% te verminderen tot het midden van 2009.

De totale productieverlaging bij Nyrstar bedraagt nu ongeveer 190.000 ton gedurende de eerste helft van 2009 bovenop de reductie met 35.000 ton in 2008.

Paul Fowler, chief executive officer van Nyrstar, zei: "Tijdens de voorbije weken werd wereldwijd heel wat smeltcapaciteit gereduceerd of permanent gesloten maar wij blijven ervan overtuigd dat de zinkproductie wereldwijd groter blijft dan de vraag."

De productievermindering wordt van kracht begin januari en zal naar verwachting zes maanden duren. De productie in Clarksville wordt zo met ongeveer 25.000 ton zink verminderd. Deze maatregel bij Clarksville volgt op de beslissing van Nyrstar om de productie in de vestiging in Balen tijdelijk op te schorten en de productie in Budel met 28% te verminderen tot het midden van 2009. De totale productieverlaging bij Nyrstar bedraagt nu ongeveer 190.000 ton gedurende de eerste helft van 2009 bovenop de reductie met 35.000 ton in 2008.Paul Fowler, chief executive officer van Nyrstar, zei: "Tijdens de voorbije weken werd wereldwijd heel wat smeltcapaciteit gereduceerd of permanent gesloten maar wij blijven ervan overtuigd dat de zinkproductie wereldwijd groter blijft dan de vraag."