Het programma gaat van start voor het einde van het jaar en is noodzakelijk om de significante en plotse daling in de vraag naar zink aan te pakken en de toename van overtollige zinkvoorraden op de markt te verminderen.

De opschorting zal ook de verliezen van de vestiging beperken die veroorzaakt werden door de aanhoudend lage zinkprijs, die met 58% daalde in vergelijking met de piek in 2008, in combinatie met de hoge energie- en productiekosten.

Balen heeft momenteel de hoogste loonkost binnen de Nyrstar-groep. De energiekosten namen met meer dan 50% toe tijdens de voorbije 12 maanden.

De opschorting wordt verwacht te duren tot midden 2009 maar zal gedurende de komende maanden worden herbekeken. Deze maatregel staat gelijk aan een reductie van ongeveer 25.000 ton zink in 2008 en 130.000 ton tijdens de eerste helft van 2009.

Nyrstar kondigde eerder al aan dat het de productie in de vestiging in Budel met 28% verlaagde voor de rest van 2008. Dit gereduceerde productieniveau zal nu aangehouden blijven tot en met midden 2009.

Voor Budel betekent dat een reductie van ongeveer 10.000 ton zink in 2008 en 35.000 ton tijdens de eerste helft van 2009.

KBC Securities spreekt van het opschorten van de productie bij Nyrstar in Balen van een ingrijpende beslissing. Het koopadvies voor het aandeel blijft niettemin gehandhaafd.

Fortis verwacht dat Nyrstar nog andere productiestopzettingen gaat bekendmaken om gevolg te geven aan de door autobouwers en staalproducenten aangekondigde productiviteitsverminderingen.

De beslissing om de productie in Balen op te schorten werd genomen om het hoofd te bieden aan de fors afgenomen vraag en om de overtollige zinkvoorraden op de markt af te bouwen. Fortis handhaaft nog steeds een koopadvies.

Het programma gaat van start voor het einde van het jaar en is noodzakelijk om de significante en plotse daling in de vraag naar zink aan te pakken en de toename van overtollige zinkvoorraden op de markt te verminderen. De opschorting zal ook de verliezen van de vestiging beperken die veroorzaakt werden door de aanhoudend lage zinkprijs, die met 58% daalde in vergelijking met de piek in 2008, in combinatie met de hoge energie- en productiekosten. Balen heeft momenteel de hoogste loonkost binnen de Nyrstar-groep. De energiekosten namen met meer dan 50% toe tijdens de voorbije 12 maanden. De opschorting wordt verwacht te duren tot midden 2009 maar zal gedurende de komende maanden worden herbekeken. Deze maatregel staat gelijk aan een reductie van ongeveer 25.000 ton zink in 2008 en 130.000 ton tijdens de eerste helft van 2009. Nyrstar kondigde eerder al aan dat het de productie in de vestiging in Budel met 28% verlaagde voor de rest van 2008. Dit gereduceerde productieniveau zal nu aangehouden blijven tot en met midden 2009. Voor Budel betekent dat een reductie van ongeveer 10.000 ton zink in 2008 en 35.000 ton tijdens de eerste helft van 2009. KBC Securities spreekt van het opschorten van de productie bij Nyrstar in Balen van een ingrijpende beslissing. Het koopadvies voor het aandeel blijft niettemin gehandhaafd. Fortis verwacht dat Nyrstar nog andere productiestopzettingen gaat bekendmaken om gevolg te geven aan de door autobouwers en staalproducenten aangekondigde productiviteitsverminderingen. De beslissing om de productie in Balen op te schorten werd genomen om het hoofd te bieden aan de fors afgenomen vraag en om de overtollige zinkvoorraden op de markt af te bouwen. Fortis handhaaft nog steeds een koopadvies.