De BEL 20 verliest ongeveer een half procent, met Bekaert en Nyrstar als sterkste dalers binnen de index. De euro noteert licht lager.

Ook de Europese beleggers volgen op de voet wat er in Azië gebeurt, waarbij de aandacht op de eerste plaats uitgaat naar Japan.

De industriële productie bleef in het land van de rijzende zon achter op de verwachtingen, zodat van het komende resultatenseizoen niet zo heel veel wordt verwacht.

Maar meer nog wordt de evolutie van de koers van de yen in de gaten gehouden. De Japanse munt is recent ongeveer 13% goedkoper geworden en is geen goede zaak voor de Europese exportgerichte bedrijven. Vraag is nu wat de Europese Centrale Bank zal doen.

De BEL 20 verliest ongeveer een half procent, met Bekaert en Nyrstar als sterkste dalers binnen de index. De euro noteert licht lager. Ook de Europese beleggers volgen op de voet wat er in Azië gebeurt, waarbij de aandacht op de eerste plaats uitgaat naar Japan. De industriële productie bleef in het land van de rijzende zon achter op de verwachtingen, zodat van het komende resultatenseizoen niet zo heel veel wordt verwacht. Maar meer nog wordt de evolutie van de koers van de yen in de gaten gehouden. De Japanse munt is recent ongeveer 13% goedkoper geworden en is geen goede zaak voor de Europese exportgerichte bedrijven. Vraag is nu wat de Europese Centrale Bank zal doen.