Het bedrijf zelf reageerde op de recente forse koersdaling van gisteren. Nyrstar blijft een solide financiële positie behouden, zo maakte het bedrijf vanmorgen bekend. Sinds vrijdag 15 november had Nyrstar meer dan 500 miljoen euro liquiditeitsoverschot in de vorm van toegekende kredieten, cash en cash equivalenten.

Alle obligaties van Nyrstar zijn vrij van financiële covenanten en financiële covenanten op de Gestructureerde Kredietfaciliteit voor de Financiering van de Grondstoffenhandel en andere toegekende kredieten zijn enkel gelinkt aan de balans (niet gelinkt aan de resultatenrekening) en Nyrstar is comfortabel binnen hun limieten.

Het dient ook te worden genoteerd dat ingeval een potentiële waardevermindering zich zou materialiseren op het Talvivaara actief op de balans van Nyrstar, Nyrstar op vandaag haar bestaande financiële regelingen niet zou schenden.

Het bedrijf zelf reageerde op de recente forse koersdaling van gisteren. Nyrstar blijft een solide financiële positie behouden, zo maakte het bedrijf vanmorgen bekend. Sinds vrijdag 15 november had Nyrstar meer dan 500 miljoen euro liquiditeitsoverschot in de vorm van toegekende kredieten, cash en cash equivalenten. Alle obligaties van Nyrstar zijn vrij van financiële covenanten en financiële covenanten op de Gestructureerde Kredietfaciliteit voor de Financiering van de Grondstoffenhandel en andere toegekende kredieten zijn enkel gelinkt aan de balans (niet gelinkt aan de resultatenrekening) en Nyrstar is comfortabel binnen hun limieten. Het dient ook te worden genoteerd dat ingeval een potentiële waardevermindering zich zou materialiseren op het Talvivaara actief op de balans van Nyrstar, Nyrstar op vandaag haar bestaande financiële regelingen niet zou schenden.