Het nettoverlies van Dexia over het vierde kwartaal bedroeg 2,60 miljard euro en dat was volgens Fortismeer dan de 2,30 miljard euro waar de bank op had gerekend. Oorzaak was een bijkomende afwaardering van 300 miljoen dollar op de Amerikaanse RMBS portefeuille.

Het totaal eigen vermogen van Dexia halveerde in het vierde kwartaal ten opzichte van het derde kwartaal, onder andere vanwege de aanzienlijke toename van de credit market spreads.

Omdat de beurs steeds meer naar de boekwaarde kijkt, staat de koers van Dexia vanmorgen onder druk. De verkoop van een onderdeel van FSA ligt op schema, terwijl er geen dividend wordt verwacht. Fortis handhaaft een neutraal advies.

Het nettoverlies van Dexia over het vierde kwartaal bedroeg 2,60 miljard euro en dat was volgens Fortismeer dan de 2,30 miljard euro waar de bank op had gerekend. Oorzaak was een bijkomende afwaardering van 300 miljoen dollar op de Amerikaanse RMBS portefeuille. Het totaal eigen vermogen van Dexia halveerde in het vierde kwartaal ten opzichte van het derde kwartaal, onder andere vanwege de aanzienlijke toename van de credit market spreads. Omdat de beurs steeds meer naar de boekwaarde kijkt, staat de koers van Dexia vanmorgen onder druk. De verkoop van een onderdeel van FSA ligt op schema, terwijl er geen dividend wordt verwacht. Fortis handhaaft een neutraal advies.