Tot dusver is de kandidaat-bieder echter nog niet uit de coulissen gekomen, waardoor de vraag kan worden gesteld of er uiteindelijk wel degelijk sprake is van een bod dat in de maak zou zijn. Mogelijk kan de overnamespeculatie nu uit de koers verdwijnen.

Aandeel is niet speciaal goedkoop

Bank Degroof publiceerde een rapport over Nyrstar, waarbij het model verder werd aangepast. De conclusie is dat de mijnoperaties van het bedrijf nog altijd niet hun volle potentieel hebben afgeleverd. Bank Degroof denkt dat dit jaar 75% van het productiepotentieel zal worden bereikt, waarna dat volgend jaar 83% kan worden.

Op basis van de FY12-13 EBITDA multiples is het aandeel niet goedkoop meer, dit in vergelijking met de meeste sectorgenoten. Op basis daarvan lijkt het aandeel voorlopig minder interessant, zodat het koopadvies wordt ingetrokken en vervangen door een advies houden.

Tot dusver is de kandidaat-bieder echter nog niet uit de coulissen gekomen, waardoor de vraag kan worden gesteld of er uiteindelijk wel degelijk sprake is van een bod dat in de maak zou zijn. Mogelijk kan de overnamespeculatie nu uit de koers verdwijnen. Aandeel is niet speciaal goedkoopBank Degroof publiceerde een rapport over Nyrstar, waarbij het model verder werd aangepast. De conclusie is dat de mijnoperaties van het bedrijf nog altijd niet hun volle potentieel hebben afgeleverd. Bank Degroof denkt dat dit jaar 75% van het productiepotentieel zal worden bereikt, waarna dat volgend jaar 83% kan worden. Op basis van de FY12-13 EBITDA multiples is het aandeel niet goedkoop meer, dit in vergelijking met de meeste sectorgenoten. Op basis daarvan lijkt het aandeel voorlopig minder interessant, zodat het koopadvies wordt ingetrokken en vervangen door een advies houden.