Als we de PMIs bekijken voor de Eurozone die gisteren werden bekendgemaakt, lijkt de economie volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas wat aan de betere hand te zijn. De laatste dagen hoorden we bovendien iets positievere (of moeten we zeggen minder negatieve?) geluiden uit Spanje.

Hierin zien we bevestiging dat het scenario voor een (licht) betere tweede jaarhelft bezig is zich te ontrollen. Ondertussen is het resultatenseizoen al een stukje gevorderd. En ondanks een aantal "high profile" missers slagen toch weer meer dan 70% van de bedrijven het beter te doen dan de verwachtingen.

Als we de PMIs bekijken voor de Eurozone die gisteren werden bekendgemaakt, lijkt de economie volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas wat aan de betere hand te zijn. De laatste dagen hoorden we bovendien iets positievere (of moeten we zeggen minder negatieve?) geluiden uit Spanje. Hierin zien we bevestiging dat het scenario voor een (licht) betere tweede jaarhelft bezig is zich te ontrollen. Ondertussen is het resultatenseizoen al een stukje gevorderd. En ondanks een aantal "high profile" missers slagen toch weer meer dan 70% van de bedrijven het beter te doen dan de verwachtingen.