Filip De Pauw van ING denkt van niet: "Nyrstar krijgt inderdaad weer af te rekenen met tegenbod op CBH door Toho Zinc, maar de kansen voor het Belgisch bedrijven zijn relatief klein. Het ziet er namelijk niet naar uit dat Nyrstar er in zal slagen om alle aandelen en convertibles binnen te halen."

Toho Zinc biedt op 49,90% van de aandelen van CBH en is bereid om per stuk 25 Australische dollar te bieden, terwijl Nyrstar maar 0,195 Australische dollar per aandeel boden. Per convertible werd anderzijds 750 Australische dollar geboden. De concurrent van Nyrstar bezit al 24,10% van de aandelen en 50,60% van de convertibles, wat dit bedrijf een duidelijk voordeel geeft. De Pauw: "Het lijkt onwaarschijnlijk dat Nyrstar er in zal slagen om CBH over te nemen, iets waar ik overigens in mijn scenario geen rekening mee had gehouden. Toch is het belangrijk dat Nyrstar zijn strategie om overnames in de mijnbouwsector verder te zetten. Daardoor neemt de onderhandelingskracht van het bedrijf naar de mijnbouwers toe."

Filip De Pauw van ING denkt van niet: "Nyrstar krijgt inderdaad weer af te rekenen met tegenbod op CBH door Toho Zinc, maar de kansen voor het Belgisch bedrijven zijn relatief klein. Het ziet er namelijk niet naar uit dat Nyrstar er in zal slagen om alle aandelen en convertibles binnen te halen." Toho Zinc biedt op 49,90% van de aandelen van CBH en is bereid om per stuk 25 Australische dollar te bieden, terwijl Nyrstar maar 0,195 Australische dollar per aandeel boden. Per convertible werd anderzijds 750 Australische dollar geboden. De concurrent van Nyrstar bezit al 24,10% van de aandelen en 50,60% van de convertibles, wat dit bedrijf een duidelijk voordeel geeft. De Pauw: "Het lijkt onwaarschijnlijk dat Nyrstar er in zal slagen om CBH over te nemen, iets waar ik overigens in mijn scenario geen rekening mee had gehouden. Toch is het belangrijk dat Nyrstar zijn strategie om overnames in de mijnbouwsector verder te zetten. Daardoor neemt de onderhandelingskracht van het bedrijf naar de mijnbouwers toe."