Het bedrag dat de plaatsing van de aandelen opbrengt, zal door Ironbark gebruikt worden om het boorprogramma 2010 te financieren in de zink-loodafzetting Citronen in Noord-Groenland, een belangrijke stap in de voltooiing van een betrouwbare haalbaarheidsstudie in verband met de mogelijke ontwikkeling ervan.

De voltooiing van de plaatsing van de aandelen is onderworpen aan het ontvangen van een verklaring van afstand van de Australian Securities Exchange en het verkrijgen van de goedkeuring van de aandeelhouders van Ironbark.

De Raad van Bestuur van Ironbark zal de transactie bij zijn aandeelhouders aanbevelen.

Roland Junck, Chief Executive Officer van Nyrstar, verklaarde naar aanleiding van het bericht: "Wij geloven dat de Citronen zink-loodafzetting wereldwijd een doorslaggevende rol kan gaan spelen als zinkmijn die waarschijnlijk in productie zal zijn op een moment waarop andere belangrijke mijnen uitgeput raken. Ze is goed geplaatst om Europese en andere zink en lood smelters wereldwijd te beleveren."

Het bedrag dat de plaatsing van de aandelen opbrengt, zal door Ironbark gebruikt worden om het boorprogramma 2010 te financieren in de zink-loodafzetting Citronen in Noord-Groenland, een belangrijke stap in de voltooiing van een betrouwbare haalbaarheidsstudie in verband met de mogelijke ontwikkeling ervan. De voltooiing van de plaatsing van de aandelen is onderworpen aan het ontvangen van een verklaring van afstand van de Australian Securities Exchange en het verkrijgen van de goedkeuring van de aandeelhouders van Ironbark. De Raad van Bestuur van Ironbark zal de transactie bij zijn aandeelhouders aanbevelen. Roland Junck, Chief Executive Officer van Nyrstar, verklaarde naar aanleiding van het bericht: "Wij geloven dat de Citronen zink-loodafzetting wereldwijd een doorslaggevende rol kan gaan spelen als zinkmijn die waarschijnlijk in productie zal zijn op een moment waarop andere belangrijke mijnen uitgeput raken. Ze is goed geplaatst om Europese en andere zink en lood smelters wereldwijd te beleveren."