Het bod van Nyrstar vertegenwoordigt een premie van 23% ten opzichte van de slotkoers van Farallon van C$0,65 op de beurs van Toronto (de "TSX") op 12 november 2010 en een premie van 32% ten opzichte van de gewogen gemiddelde koers van C$0,61 op de TSX gedurende 20 handelsdagen voorafgaand aan de bekendmaking van het Bod van Nyrstar.

De Raad van Bestuur van Farallon heeft unaniem aanbevolen aan de aandeelhouders om hun aandelen aan te bieden in het bod van Nyrstar.

Paradigm Capital Inc heeft aan de Raad van Bestuur van Farallon een advies afgeleverd dat de vergoeding die de aandeelhouders van Farallon zullen ontvangen in het kader van het Bod van Nyrstar vanuit een financieel standpunt fair is voor de aandeelhouders van Farallon.

Elke bestuurder en elk kaderlid is een lock-upovereenkomst aangegaan om op het bod van Nyrstar in te gaan (2,6%). Er werden ook lock-upovereenkomsten afgesloten met Acuity Investment Management (16,3%). In het totaal hebben houders van ongeveer 18,9% van de gewone aandelen van Farallon overeengekomen om in te gaan op het Bod van Nyrstar.

Farallon is de eigenaar van de zinkrijke polymetaalmijnactiviteit Campo Morado in Mexico (de "Campo Morado Activiteit"). De Campo Morado Activiteit omvat ongeveer 12.000 hectare in zes mijnconcessies, gelegen op 160 kilometer ten zuid-zuidwesten van Mexico City.

De ertsafzetting die momenteel ontgonnen wordt, is de G-9 afzetting die in april 2009 overging op commerciële productie en zink, koper, lood, goud en zilver van hoge kwaliteit bevat (de "G9-Mijn"). Naast de G9-Mijn zijn er vier bijkomende afzettingen die werden afgelijnd (Reforma, El Largo, El Rey, Naranjo).

Nyrstar heeft de intentie om de productie op te drijven naar 2.500 ton erts per dag tegen het einde van 2012, goed voor een productie van ongeveer 70.000 ton per annum zink in concentraat, 8.000 ton koper in concentraat, 7.000 ton lood in concentraat, 3 miljoen troy ounce zilver en 35.000 troy ounce goud.

Eens ze de volledige productiecapaciteit heeft bereikt, verwacht men dat de G9-Mijn een eerste kwartiel C1 cashkost zal hebben van minder dan US$500 zal hebben per ton betaalbaar zink door de significante credits van de bijproducten.

Het bod van Nyrstar vertegenwoordigt een premie van 23% ten opzichte van de slotkoers van Farallon van C$0,65 op de beurs van Toronto (de "TSX") op 12 november 2010 en een premie van 32% ten opzichte van de gewogen gemiddelde koers van C$0,61 op de TSX gedurende 20 handelsdagen voorafgaand aan de bekendmaking van het Bod van Nyrstar. De Raad van Bestuur van Farallon heeft unaniem aanbevolen aan de aandeelhouders om hun aandelen aan te bieden in het bod van Nyrstar. Paradigm Capital Inc heeft aan de Raad van Bestuur van Farallon een advies afgeleverd dat de vergoeding die de aandeelhouders van Farallon zullen ontvangen in het kader van het Bod van Nyrstar vanuit een financieel standpunt fair is voor de aandeelhouders van Farallon. Elke bestuurder en elk kaderlid is een lock-upovereenkomst aangegaan om op het bod van Nyrstar in te gaan (2,6%). Er werden ook lock-upovereenkomsten afgesloten met Acuity Investment Management (16,3%). In het totaal hebben houders van ongeveer 18,9% van de gewone aandelen van Farallon overeengekomen om in te gaan op het Bod van Nyrstar. Farallon is de eigenaar van de zinkrijke polymetaalmijnactiviteit Campo Morado in Mexico (de "Campo Morado Activiteit"). De Campo Morado Activiteit omvat ongeveer 12.000 hectare in zes mijnconcessies, gelegen op 160 kilometer ten zuid-zuidwesten van Mexico City. De ertsafzetting die momenteel ontgonnen wordt, is de G-9 afzetting die in april 2009 overging op commerciële productie en zink, koper, lood, goud en zilver van hoge kwaliteit bevat (de "G9-Mijn"). Naast de G9-Mijn zijn er vier bijkomende afzettingen die werden afgelijnd (Reforma, El Largo, El Rey, Naranjo). Nyrstar heeft de intentie om de productie op te drijven naar 2.500 ton erts per dag tegen het einde van 2012, goed voor een productie van ongeveer 70.000 ton per annum zink in concentraat, 8.000 ton koper in concentraat, 7.000 ton lood in concentraat, 3 miljoen troy ounce zilver en 35.000 troy ounce goud. Eens ze de volledige productiecapaciteit heeft bereikt, verwacht men dat de G9-Mijn een eerste kwartiel C1 cashkost zal hebben van minder dan US$500 zal hebben per ton betaalbaar zink door de significante credits van de bijproducten.