Ook de Brusselse beurs slaagt er niet in om stand te houden boven de nullijn. Nyrstar (zie hieronder) kan de openingswinsten niet vasthouden, terwijl de koers van Mobistar steeds verder wegzinkt. Binnen de BEL 20 ligt ook KBC zwak op koers. Barco kan op de cijfers nog steeds een redelijke winst vasthouden.

Recordproductie zink voor Nyrstar in het derde kwartaal

Nyrstar produceerde een kwartaalrecord van ongeveer 80.000 ton zink in concentraat in het mijnbouwsegment in K3 2012, in lijn met de verwachtingen van het management en de richtlijn voor het volledige jaar.

Dit volume is een verbetering met 5% ten opzichte van K2 2012 met een stijging met 9% in de productie van zink in concentraat in de door Nyrstar uitgebate mijnen, met uitzondering van de Talvivaara zinkstroom, gedurende dezelfde periode.

Het productieresultaat is een weerspiegeling van de betere operationele prestaties in de East en Middle Tennessee Mines na het optimalisatieprogramma van H1 2012, een verbetering in de head grade van zink bij El Mochito en de stijging in de productie van zink in concentraat in El Toqui na de goudcampagne van K2 2012.

De leveringen in het kader van de Talvivaara streamingovereenkomst daalden met 1.000 ton in K3 2012 in vergelijking met K2 2012 terwijl de productie in Campo Morado met 3kt afnam door een daling in de gemiddelde head grade voor zink.

De productie van andere metalen in K3 2012 was ook in lijn met de richtlijn voor het volledige jaar met een stijging van 14% en 26% bij respectievelijk de productie van zilver en lood in concentraat. De productie van koper in concentraat daalde licht van kwartaal tot kwartaal.

Er was een daling met 11% in de goudproductie in K3 2012; dat is echter voornamelijk te wijten aan het feit dat de mijn in El Toqui zijn focus verandert van het maximaliseren van de productie van zink in concentraat na de goudcampagne van K2 2012.

Zoals eerder al werd aangekondigd, werd het opschortingsbevel voor de concentratoractiviteit in de Coricancha-mijn in juli opgeheven en de Coricancha-mijn wist met succes de concentratoractiviteiten te hervatten tijdens de tweede helft van de maand.

De productie van ongeveer 3.000 troy ounce goud en 112.000 troy ounce zilver in K3 2012 was in lijn met de verwachtingen van het management.

De productie bereikte de volle capaciteit in augustus 2012 zoals ook werd aangegeven in de halfjaarlijkse resultaten voor 2012.

Ook de Brusselse beurs slaagt er niet in om stand te houden boven de nullijn. Nyrstar (zie hieronder) kan de openingswinsten niet vasthouden, terwijl de koers van Mobistar steeds verder wegzinkt. Binnen de BEL 20 ligt ook KBC zwak op koers. Barco kan op de cijfers nog steeds een redelijke winst vasthouden. Recordproductie zink voor Nyrstar in het derde kwartaalNyrstar produceerde een kwartaalrecord van ongeveer 80.000 ton zink in concentraat in het mijnbouwsegment in K3 2012, in lijn met de verwachtingen van het management en de richtlijn voor het volledige jaar. Dit volume is een verbetering met 5% ten opzichte van K2 2012 met een stijging met 9% in de productie van zink in concentraat in de door Nyrstar uitgebate mijnen, met uitzondering van de Talvivaara zinkstroom, gedurende dezelfde periode. Het productieresultaat is een weerspiegeling van de betere operationele prestaties in de East en Middle Tennessee Mines na het optimalisatieprogramma van H1 2012, een verbetering in de head grade van zink bij El Mochito en de stijging in de productie van zink in concentraat in El Toqui na de goudcampagne van K2 2012. De leveringen in het kader van de Talvivaara streamingovereenkomst daalden met 1.000 ton in K3 2012 in vergelijking met K2 2012 terwijl de productie in Campo Morado met 3kt afnam door een daling in de gemiddelde head grade voor zink. De productie van andere metalen in K3 2012 was ook in lijn met de richtlijn voor het volledige jaar met een stijging van 14% en 26% bij respectievelijk de productie van zilver en lood in concentraat. De productie van koper in concentraat daalde licht van kwartaal tot kwartaal. Er was een daling met 11% in de goudproductie in K3 2012; dat is echter voornamelijk te wijten aan het feit dat de mijn in El Toqui zijn focus verandert van het maximaliseren van de productie van zink in concentraat na de goudcampagne van K2 2012. Zoals eerder al werd aangekondigd, werd het opschortingsbevel voor de concentratoractiviteit in de Coricancha-mijn in juli opgeheven en de Coricancha-mijn wist met succes de concentratoractiviteiten te hervatten tijdens de tweede helft van de maand. De productie van ongeveer 3.000 troy ounce goud en 112.000 troy ounce zilver in K3 2012 was in lijn met de verwachtingen van het management. De productie bereikte de volle capaciteit in augustus 2012 zoals ook werd aangegeven in de halfjaarlijkse resultaten voor 2012.