In de loop van de sessie werd op 3,55 euro een nieuw jaardieptepunt opgetekend. Ter vergelijking: de jaarpiek voor Nyrstar ligt op 9,98 euro.

Het lijkt er op alsof wat er maar mis kan gaan met het bedrijf misloopt. Nu moest ook de Talvivaara mijn haar productieprognose voor dit jaar naar beneden aanpassen.

De beleggers zijn de stroom van tegenvallende berichten beu en dumpen de aandelen Nyrstar op grote schaal. Terecht of niet terecht?

Tweede helft van het jaar kan beter worden

Wouter Vanderhaeghen van KBC Securities heeft inmiddels, op basis van de beschikbare informatie, de prognoses voor Nyrstar naar beneden aangepast. Hij heeft zijn EBITDA-verwachtingen voor 2012 en 2013 met respectievelijk 23% en 12% naar beneden aangepast.

De eerste helft van het boekjaar zal hoe dan ook zwak zijn, maar Vanderhaeghen gaat uit van een verbetering tijdens de tweede helft van het jaar.

Op basis van die verwachting handhaaft hij het koopadvies voor Nyrstar, maar verlaagt het koersdoel van 9,50 naar 6,50 euro. Het koersdoel ligt dus ruimschoots boven de huidige koers, maar de huidige waardering die aan Nyrstar wordt gegeven is volgens Vanderhaeghen duidelijk onvoldoende.

In de loop van de sessie werd op 3,55 euro een nieuw jaardieptepunt opgetekend. Ter vergelijking: de jaarpiek voor Nyrstar ligt op 9,98 euro. Het lijkt er op alsof wat er maar mis kan gaan met het bedrijf misloopt. Nu moest ook de Talvivaara mijn haar productieprognose voor dit jaar naar beneden aanpassen. De beleggers zijn de stroom van tegenvallende berichten beu en dumpen de aandelen Nyrstar op grote schaal. Terecht of niet terecht?Tweede helft van het jaar kan beter worden Wouter Vanderhaeghen van KBC Securities heeft inmiddels, op basis van de beschikbare informatie, de prognoses voor Nyrstar naar beneden aangepast. Hij heeft zijn EBITDA-verwachtingen voor 2012 en 2013 met respectievelijk 23% en 12% naar beneden aangepast. De eerste helft van het boekjaar zal hoe dan ook zwak zijn, maar Vanderhaeghen gaat uit van een verbetering tijdens de tweede helft van het jaar. Op basis van die verwachting handhaaft hij het koopadvies voor Nyrstar, maar verlaagt het koersdoel van 9,50 naar 6,50 euro. Het koersdoel ligt dus ruimschoots boven de huidige koers, maar de huidige waardering die aan Nyrstar wordt gegeven is volgens Vanderhaeghen duidelijk onvoldoende.