De reden voor de koerssprong zijn de "beter"-danverwachte resultaten. Over heel 2013 zakte de recurrente bedrijfswinst voor afschrijvingen en waardeverminderingen (REBITDA) met 16% tot 185 miljoen euro, iets beter dan wat analisten verwachtten.

Daarnaast daalde de nettoschuld van 756 miljoen euro (juni 2013) naar 670 miljoen euro (december 2013). Kortom, het "bloeden" lijkt gestelpt te zijn voor Nyrstar.

Een ideale voedingsbodem voor een trendommekeer of toch op zijn minst een tijdelijke opwaartse correctie. Van Herck mikt eerder op een tijdelijke opwaartse correctie die nog wat verder kan gaan.

Waarom ? Laten we de fundamentals voor Nyrstar even bekijken: recent vielen zowel de Chinese als Amerikaanse producentenvertrouwenindices onverwacht terug. Als we de komende weken nog meer signalen krijgen dat de wereldeconomie toch niet zo snel groeit als algemeen verwacht, kan de grondstoffenmarkt onder druk komen.

De zinkprijs (die de afgelopen weken mooi opgeveerd is) zal dan ook negatief getroffen worden en vermits de koers van Nyrstar

zeer nauw met de zinkprijs gecorreleerd is, kan er van hieruit opnieuw druk op de koers komen. Voorlopig houden en wat

bijkopen dus, zo luidt het advies van Van Herck. Nyrstar is nog geen basiswaarde voor een langetermijnportefeuille.

De reden voor de koerssprong zijn de "beter"-danverwachte resultaten. Over heel 2013 zakte de recurrente bedrijfswinst voor afschrijvingen en waardeverminderingen (REBITDA) met 16% tot 185 miljoen euro, iets beter dan wat analisten verwachtten. Daarnaast daalde de nettoschuld van 756 miljoen euro (juni 2013) naar 670 miljoen euro (december 2013). Kortom, het "bloeden" lijkt gestelpt te zijn voor Nyrstar. Een ideale voedingsbodem voor een trendommekeer of toch op zijn minst een tijdelijke opwaartse correctie. Van Herck mikt eerder op een tijdelijke opwaartse correctie die nog wat verder kan gaan. Waarom ? Laten we de fundamentals voor Nyrstar even bekijken: recent vielen zowel de Chinese als Amerikaanse producentenvertrouwenindices onverwacht terug. Als we de komende weken nog meer signalen krijgen dat de wereldeconomie toch niet zo snel groeit als algemeen verwacht, kan de grondstoffenmarkt onder druk komen. De zinkprijs (die de afgelopen weken mooi opgeveerd is) zal dan ook negatief getroffen worden en vermits de koers van Nyrstar zeer nauw met de zinkprijs gecorreleerd is, kan er van hieruit opnieuw druk op de koers komen. Voorlopig houden en wat bijkopen dus, zo luidt het advies van Van Herck. Nyrstar is nog geen basiswaarde voor een langetermijnportefeuille.