Op de Brusselse beurs presteren Nyrstar en Mobistar, de twee aandelen die de BEL 20 moeten verlaten, opvallend zwak. Het afscheid van de BEL 20 wordt dus maar moeilijk verteerd.

In de komende dagen zal op de valutamarkten de evolutie van de koers van de euro nauwlettend in de gaten worden gehouden. Een verdere daling van de koers van de yen zal Europa ongetwijfeld tot een tegenoffensief dwingen. In eerste instantie zal die verdediging hoofdzakelijk met woorden worden gevormd.

De Europese Centrale Bank zal bijvoorbeeld kunnen suggereren dat er een renteverlaging op komst is. Waarschijnlijk zijn woorden het enige wapen waar de ECB momenteel over beschikt, in afwachting dat er eventueel daadwerkelijk wordt ingegrepen door de rente te verlagen.

Op de Brusselse beurs presteren Nyrstar en Mobistar, de twee aandelen die de BEL 20 moeten verlaten, opvallend zwak. Het afscheid van de BEL 20 wordt dus maar moeilijk verteerd. In de komende dagen zal op de valutamarkten de evolutie van de koers van de euro nauwlettend in de gaten worden gehouden. Een verdere daling van de koers van de yen zal Europa ongetwijfeld tot een tegenoffensief dwingen. In eerste instantie zal die verdediging hoofdzakelijk met woorden worden gevormd. De Europese Centrale Bank zal bijvoorbeeld kunnen suggereren dat er een renteverlaging op komst is. Waarschijnlijk zijn woorden het enige wapen waar de ECB momenteel over beschikt, in afwachting dat er eventueel daadwerkelijk wordt ingegrepen door de rente te verlagen.