Zowel de Euro Stoxx 50 als de BEL 20 laten verliezen van ongeveer een half procent optekenen. Nyrstar en D'Ieteren verliezen beiden bijna 2,50%.

De macro-economische cijfers in Europa zijn volgens Royal Bank of Scotland gemengd van aard. In de eurozone kromp de industriële productie in oktober onverwacht met 1,4 procent.

De voorlopige PMI index die de activiteit in de verwerkende industrie meet, steeg in december wel voor de tweede opeenvolgende maand.

De Duitse ZEW indicator, een maatstaf voor het vertrouwen bij analisten en investeerders, werd voor het eerst sinds mei opnieuw positief na een terugval in november.

Zowel de Euro Stoxx 50 als de BEL 20 laten verliezen van ongeveer een half procent optekenen. Nyrstar en D'Ieteren verliezen beiden bijna 2,50%. De macro-economische cijfers in Europa zijn volgens Royal Bank of Scotland gemengd van aard. In de eurozone kromp de industriële productie in oktober onverwacht met 1,4 procent. De voorlopige PMI index die de activiteit in de verwerkende industrie meet, steeg in december wel voor de tweede opeenvolgende maand. De Duitse ZEW indicator, een maatstaf voor het vertrouwen bij analisten en investeerders, werd voor het eerst sinds mei opnieuw positief na een terugval in november.