De toenadering tot CBH was confidentieel maar door de recente speculaties op de markt in Australië en Europa werd CBH gedwongen om een verduidelijkende verklaring af te leggen.

CBH is een in Australië gevestigd bedrijf dat actief is in minerale grondstoffen en genoteerd staat op de Australische beurs. Het produceert zink, lood en zilver afkomstig uit de Endeavour-mijn in Cobar, New South Wales. De toenadering van Nyrstar tot CBH strookt met Nyrstars strategie om op een selectieve manier kansen in het mijnwezen na te streven.

De toenadering gebeurde op 18 december 2009 toen Nyrstar een vertrouwelijk, voorwaardelijk en vrijblijvend voorstel aan CBH heeft voorgelegd met de beschrijving van een mogelijke transactie waarbij CBH ontwerpen van overeenkomst zou aangaan met haar aandeel- en obligatiehouders.

Deze zouden resulteren in een overdracht van alle uitstaande gewone aandelen en converteerbare obligaties in CBH aan Nyrstar in ruil voor cash, aandelen of converteerbare obligaties in Nyrstar.

Het voorstel is afhankelijk van de afdoende afronding van due diligence, exclusiviteit, de definitieve goedkeuring door de Raad van Bestuur van Nyrstar, de uitvoering van een regeling rond een uitvoeringsovereenkomst en het behoud van de vertrouwelijkheid.

Deze laatste voorwaarde kan zijn geschonden als gevolg van recente speculaties in de media. Elke regeling rond een uitvoeringsovereenkomst zou worden onderworpen aan gebruikelijke voorwaarden.

Het cash voorstel raamt de gewone aandelen en converteerbare obligaties van CBH op (ongeveer) A$220 miljoen (ongeveer €140 miljoen) met A$0,135 per gewoon aandeel van CBH (een premie op de aandelenprijs van CBH op het moment dat het voorstel werd voorgelegd, maar nu aan vermindering in vergelijking met de prijs waarop de aandelen van CBH recent verhandeld werden op 7 januari 2010 (A$0,145), en 75% van de nominale waarde van de converteerbare obligaties van CBH.

Nyrstar heeft nog geen reactie van CBH ontvangen op het voorstel en was daardoor tot nu ook niet betrokken bij grondige discussies met CBH in verband met het voorstel.

De toenadering tot CBH was confidentieel maar door de recente speculaties op de markt in Australië en Europa werd CBH gedwongen om een verduidelijkende verklaring af te leggen. CBH is een in Australië gevestigd bedrijf dat actief is in minerale grondstoffen en genoteerd staat op de Australische beurs. Het produceert zink, lood en zilver afkomstig uit de Endeavour-mijn in Cobar, New South Wales. De toenadering van Nyrstar tot CBH strookt met Nyrstars strategie om op een selectieve manier kansen in het mijnwezen na te streven. De toenadering gebeurde op 18 december 2009 toen Nyrstar een vertrouwelijk, voorwaardelijk en vrijblijvend voorstel aan CBH heeft voorgelegd met de beschrijving van een mogelijke transactie waarbij CBH ontwerpen van overeenkomst zou aangaan met haar aandeel- en obligatiehouders. Deze zouden resulteren in een overdracht van alle uitstaande gewone aandelen en converteerbare obligaties in CBH aan Nyrstar in ruil voor cash, aandelen of converteerbare obligaties in Nyrstar. Het voorstel is afhankelijk van de afdoende afronding van due diligence, exclusiviteit, de definitieve goedkeuring door de Raad van Bestuur van Nyrstar, de uitvoering van een regeling rond een uitvoeringsovereenkomst en het behoud van de vertrouwelijkheid. Deze laatste voorwaarde kan zijn geschonden als gevolg van recente speculaties in de media. Elke regeling rond een uitvoeringsovereenkomst zou worden onderworpen aan gebruikelijke voorwaarden. Het cash voorstel raamt de gewone aandelen en converteerbare obligaties van CBH op (ongeveer) A$220 miljoen (ongeveer €140 miljoen) met A$0,135 per gewoon aandeel van CBH (een premie op de aandelenprijs van CBH op het moment dat het voorstel werd voorgelegd, maar nu aan vermindering in vergelijking met de prijs waarop de aandelen van CBH recent verhandeld werden op 7 januari 2010 (A$0,145), en 75% van de nominale waarde van de converteerbare obligaties van CBH. Nyrstar heeft nog geen reactie van CBH ontvangen op het voorstel en was daardoor tot nu ook niet betrokken bij grondige discussies met CBH in verband met het voorstel.