"Dankzij ons bedrijfsmodel kunnen we een toonaangevende positie behouden in zink en lood en groeiende posities nastreven voor andere basis-, edele en minder belangrijke metalen zoals koper, goud, zilver en indium."

"We voelen ons bemoedigd nu de zinkprijzen een opwaartse trend laten zien,maar we blijven evenwel maatregelen treffen om een strakker beheerde activiteit te voeren. We zijn ons immers bewust van de noodzaak van een voorzichtige en gedisciplineerde aanpak in het management van de onderneming als we de duurzaamheid op lange termijn willen verzekeren. Onze processen voor het toekennen van kapitaal zorgen ervoor dat we alleen in de beste kansen voor de Groep investeren.

Mits volledig uitgevoerd voorzien onze SSR groeiplannen de Vennootschap's inzet van een oplopende kapitaaluitgave van ongeveer EUR 250 miljoen tot aan het einde van 2016 om de ca 25 projecten te financieren die door het bedrijf zijn geïdentificeerd. Bovendien wil Nyrstar de herfinanciering van de EUR 225 miljoen obligatielening aanpakken voordat deze in 2015 verjaard. Dienovereenkomstig Nyrstar evalueert de toegang tot de aandelen- en schuldenmarkten, om in deze en andere potentiële financiële behoeften te voorzien. De Vennootschap blijft ook andere alternatieve vormen van financiering evalueren."

"We zijn gericht op het produceren van de juiste mix van producten om de noden van de markt beter te kunnen invullen. De fundamentele aspecten van het eindgebruik blijven in sterke mate ondersteund door een verbeterd vertrouwen in diverse ontwikkelde economieën en de trend van de verstedelijking in de opkomende markten; samen met onze drie bedrijfsonderdelen, die gefocust zijn op het behalen van onze strategische doelstellingen, ben ik ervan overtuigd dat we stevig op weg zijn naar een punt waarop we ten volle voordeel kunnen halen uit ons unieke geïntegreerde bedrijfsmodel om onze sterke marktpositie te verbeteren."

"Dankzij ons bedrijfsmodel kunnen we een toonaangevende positie behouden in zink en lood en groeiende posities nastreven voor andere basis-, edele en minder belangrijke metalen zoals koper, goud, zilver en indium." "We voelen ons bemoedigd nu de zinkprijzen een opwaartse trend laten zien,maar we blijven evenwel maatregelen treffen om een strakker beheerde activiteit te voeren. We zijn ons immers bewust van de noodzaak van een voorzichtige en gedisciplineerde aanpak in het management van de onderneming als we de duurzaamheid op lange termijn willen verzekeren. Onze processen voor het toekennen van kapitaal zorgen ervoor dat we alleen in de beste kansen voor de Groep investeren. Mits volledig uitgevoerd voorzien onze SSR groeiplannen de Vennootschap's inzet van een oplopende kapitaaluitgave van ongeveer EUR 250 miljoen tot aan het einde van 2016 om de ca 25 projecten te financieren die door het bedrijf zijn geïdentificeerd. Bovendien wil Nyrstar de herfinanciering van de EUR 225 miljoen obligatielening aanpakken voordat deze in 2015 verjaard. Dienovereenkomstig Nyrstar evalueert de toegang tot de aandelen- en schuldenmarkten, om in deze en andere potentiële financiële behoeften te voorzien. De Vennootschap blijft ook andere alternatieve vormen van financiering evalueren." "We zijn gericht op het produceren van de juiste mix van producten om de noden van de markt beter te kunnen invullen. De fundamentele aspecten van het eindgebruik blijven in sterke mate ondersteund door een verbeterd vertrouwen in diverse ontwikkelde economieën en de trend van de verstedelijking in de opkomende markten; samen met onze drie bedrijfsonderdelen, die gefocust zijn op het behalen van onze strategische doelstellingen, ben ik ervan overtuigd dat we stevig op weg zijn naar een punt waarop we ten volle voordeel kunnen halen uit ons unieke geïntegreerde bedrijfsmodel om onze sterke marktpositie te verbeteren."