De New York Federal Reserve Bank is één van acht financiële instellingen die de bank voor de rechter wil slepen. Ook Pacific Investment Management Company (Pimco) en investment management firm BlackRock maken deel uit van het consortium.

Ze eisen een schadevergoeding van 47 miljard dollar van Bank of America, waarbij laatstgenoemde de waardepapieren zou moeten terugkopen. Pimco en BlackRock weigerden commentaar te geven op het bericht.

De affaire zou te maken hebben met Countrywide Financial, de emittent van de waardepapieren, dat in 2008 door Bank of America werd overgenomen. De New York Fed is via Maiden Lane Partnerships betrokken bij de zaak.

De New York Federal Reserve Bank is één van acht financiële instellingen die de bank voor de rechter wil slepen. Ook Pacific Investment Management Company (Pimco) en investment management firm BlackRock maken deel uit van het consortium. Ze eisen een schadevergoeding van 47 miljard dollar van Bank of America, waarbij laatstgenoemde de waardepapieren zou moeten terugkopen. Pimco en BlackRock weigerden commentaar te geven op het bericht. De affaire zou te maken hebben met Countrywide Financial, de emittent van de waardepapieren, dat in 2008 door Bank of America werd overgenomen. De New York Fed is via Maiden Lane Partnerships betrokken bij de zaak.