Deze acquisitie stelt Nutreco en haar partners, de huidige eigenaren, in staat gezamenlijk een leidende positie op te bouwen in een van de belangrijkste agrarische groeimarkten ter wereld.

De Braziliaanse onderneming is actief in de productie en verkoop van premixen, mengvoer, paarden- en huisdiervoeding en visvoer. Het bestaat uit twee particuliere bedrijven, Fri-Ribe en Dispa, die onder het overkoepelende merk Fri-Ribe opereren. Fri-Ribe heeft in Brazilië een marktpositie in garnalen- en tilapiavoer.

De bedrijven hebben vijf productiefaciliteiten en zes verkoopkantoren verspreid over Midden- en Noordoost-Brazilië. De bedrijven hebben 400 medewerkers in dienst en behaalden in 2008 een jaaromzet van EUR 47 miljoen.

Frank Tielens, Nutreco's Executive Vice-President Specialties: "Deze acquisitie is in lijn met onze groeistrategie om onze wereldwijde marktposities in speciaalvoer en visvoer verder te versterken. Het sterke management, de medewerkers en het distributienetwerk van Fri-Ribe is een uitstekende basis voor een langdurige samenwerking en biedt goede mogelijkheden voor de verkoop van Nutreco's speciaalvoerproducten. De joint venture onderstreept onze doelstelling om de Nutreco-activiteiten uit te bouwen in markten met een vooruitzicht op structurele winstgevende groei. De vraag naar diervoeding in Brazilië groeit gemiddeld met zo'n 5% per jaar en via deze acquisitie kan Nutreco verdere uitbreiding in Brazilië realiseren."

Deze acquisitie stelt Nutreco en haar partners, de huidige eigenaren, in staat gezamenlijk een leidende positie op te bouwen in een van de belangrijkste agrarische groeimarkten ter wereld. De Braziliaanse onderneming is actief in de productie en verkoop van premixen, mengvoer, paarden- en huisdiervoeding en visvoer. Het bestaat uit twee particuliere bedrijven, Fri-Ribe en Dispa, die onder het overkoepelende merk Fri-Ribe opereren. Fri-Ribe heeft in Brazilië een marktpositie in garnalen- en tilapiavoer. De bedrijven hebben vijf productiefaciliteiten en zes verkoopkantoren verspreid over Midden- en Noordoost-Brazilië. De bedrijven hebben 400 medewerkers in dienst en behaalden in 2008 een jaaromzet van EUR 47 miljoen. Frank Tielens, Nutreco's Executive Vice-President Specialties: "Deze acquisitie is in lijn met onze groeistrategie om onze wereldwijde marktposities in speciaalvoer en visvoer verder te versterken. Het sterke management, de medewerkers en het distributienetwerk van Fri-Ribe is een uitstekende basis voor een langdurige samenwerking en biedt goede mogelijkheden voor de verkoop van Nutreco's speciaalvoerproducten. De joint venture onderstreept onze doelstelling om de Nutreco-activiteiten uit te bouwen in markten met een vooruitzicht op structurele winstgevende groei. De vraag naar diervoeding in Brazilië groeit gemiddeld met zo'n 5% per jaar en via deze acquisitie kan Nutreco verdere uitbreiding in Brazilië realiseren."