L&C (www.landcglobal.com), opgericht in 1998, is een wereldleider in Natural Language Processing (NLP) technologie voor de medische industrie.

Dankzij de geavanceerde NLP-technologie van L&C kan een computer de inhoud van medische teksten (vrije tekst) begrijpen en de informatie uit databanken van medische verslagen reorganiseren en structureren.

Met zijn technologie is L&C erin geslaagd om een oplossing te bieden voor enkele van de grootste uitdagingen op het vlak van databeheer in de medische sector, waaronder opslag van klinische data, codering voor facturatie, beslissingsondersteuning, datamining en ziektebeheer.

De klantenportefeuille van L&C bestaat uit grote spelers in de gezondheidszorg, IT-leveranciers en overheidsinstellingen. In 2007 verhuisde het bedrijf zijn hoofdkantoor van België naar de Verenigde Staten.

De verkoop heeft een positieve impact van 1,1 miljoen EUR (0,05 EUR per aandeel) op het laatste gepubliceerde eigen vermogen van Gimv op 31 december 2009. Alle betrokken partijen hebben beslist om geen financiële details over deze transactie vrij te geven.

L&C (www.landcglobal.com), opgericht in 1998, is een wereldleider in Natural Language Processing (NLP) technologie voor de medische industrie. Dankzij de geavanceerde NLP-technologie van L&C kan een computer de inhoud van medische teksten (vrije tekst) begrijpen en de informatie uit databanken van medische verslagen reorganiseren en structureren. Met zijn technologie is L&C erin geslaagd om een oplossing te bieden voor enkele van de grootste uitdagingen op het vlak van databeheer in de medische sector, waaronder opslag van klinische data, codering voor facturatie, beslissingsondersteuning, datamining en ziektebeheer. De klantenportefeuille van L&C bestaat uit grote spelers in de gezondheidszorg, IT-leveranciers en overheidsinstellingen. In 2007 verhuisde het bedrijf zijn hoofdkantoor van België naar de Verenigde Staten. De verkoop heeft een positieve impact van 1,1 miljoen EUR (0,05 EUR per aandeel) op het laatste gepubliceerde eigen vermogen van Gimv op 31 december 2009. Alle betrokken partijen hebben beslist om geen financiële details over deze transactie vrij te geven.